Financije

s-l225

Dragi čitatelji/slušatelji,

Kali Tribune je ambiciozan projekt, među ostalim i stoga što ga se želi učiniti financijski isplativim. Ozbiljan analitički rad – kao i uopće bilo kakav ozbiljan rad – ne može se obavljati bez novaca. Kako vlasnik i mastermind vašeg omiljenog sajta nema namjeru grebati se za novac kod države ili, ne daj Bože, nevladinih organizacija, ne preostaje ništa drugo nego da se za financijsku podršku obratimo vama – ljudima koji, nadamo se, imaju neke koristi od sadržaja koje na tjednoj osnovi proizvodimo.

Paypal:  branko_mali@yahoo.com

Kune putem interneta ili općom uplatnicom možete uplatiti na račun u OTP banci

HR5424070003232022079

Nositelj računa: Branko Malić

Svrh uplate: Podrška

Vašom financijskom podrškom približavate nas korak bliže ostvarenju jednog od zacrtanih ciljeva ovog projekta: njegovoj profesionalizaciji. Za nas biti profesionalan ne znači naprosto znati svoj posao – laskamo si da već znamo što radimo. To ponajprije znači za njega biti plaćen.

Koliko god netko mogao biti inteligentan i idealističan, ozbiljnost pristupa raste s prilivom novca. Jedan od najvećih problema nezavisnih medija – pri čemu ne mislimo na one koji crpe novac iz javnih natječaja države, fondacija ili nevladinih udruga – jest taj da su financijski teško održivi što ih na koncu može pretvoriti u običan hobi. Kali Tribune nije hobi, ali da bi stvarno postigao ozbiljnost na koju ciljamo, potrebno je ostvariti cilj financijske održivosti.

I, za kraj: sustav donacija razumijevamo kao plaćanje već proizvedenih sadržaja, ne kao poklanjanje. Slično kao i kod praktikanata alternativne medicine, onaj tko plati platio je ne samo za sebe nego i za one koji to ne mogu (ili neće). Zbog toga Kali Tribune  zadržava pravo da komentare tipa “Ja ovo plaćam, a ne valja. Trebate promijeniti X ili Y da opravdate moje povjerenje” automatski briše. Nezavisni mediji su rizik – šarlatana je puno, para je malo ili nimalo i možete se zamjeriti vlasti bez da vas za to netko plaća –  što svakako ne čine mainstream novinari. Jednako tako riskirate i vi koji nezavisne medije plaćate – možda se odričete pretposljednih 100 kn da bi netko tko ima dvostruko veću plaću čitao isto što i vi.

Ali to je rizik koji vas čini nezavisnim čitateljima, jednako kao što nas čini nezavisnim medijem.

Print Friendly, PDF & Email