Pritvoreno pismo Kolindi Grabar Kitarović

You may also like...

6 Responses

 1. Vatroslav says:

  Sjajan članak!
  Euroatlanska ideologija je druga strana euroazijske ideologije Aleksandra Dugina. Ni Rusija, ni Zapad.
  Da li bi bilo uopće moguće preživjeti u takvom društvu koje bi otvoreno bilo samostalno, u tom geopolitičkom smislu?
  Po mojem mišljenju, 23-godišnjeg mladca, čini se da se sprema Treći svjetski rat (Sirija i Ukrajina su predigra). Za nas je najžalosnije što u osvitu sukoba takva kalibra imamo vjerne pijune koji se pomiču, da se party Trećeg svjetskog zahukta.
  Relativno osviještenim pojedincima uvijek ostaje vlastiti um, odnosno vlastiti sud, no sve je to džabe kada tenkovi zatutnju.
  Zato vjerujem da su ovakvi članci osnova za ostanak tenkova u mirnom položaju.

  • Malić says:

   Kamo sreće da ovakvi tekstovi mogu ugasiti motore tenkova, to bi bio povijesni presedan. Ne bih rekao da je neo-euroazijska geopolitička teologija simetrična s ovim što gura Zapad, ponajprije stoga što bi Rusija, da je vode oni koji slušaju ljude kao Dugin, već bila uvučena u Ukrajinu i dovedena u bezizlaznu situaciju.

   • Vatroslav says:

    Kiklopu Trećeg svjetskog rata će ovakvi tekstovi bosti njegovo jedino oko. Naravno, potrebno je daleko više od bockanja u oko da se zaustavi Kiklop. Svejedno, vjerujem u moć znanja jer nam ono uvijek preostaje nakon što bombe sve pretvore u krhotine.
    A u vezi sabijanja euroazijanstva u istu kovanicu s euroatlanstvom želio sam upitati da li nam je potreban neki, naš, treći -izam? Ili da budemo sigurni da postoji neka Istina koju nikakav Kiklop ne može uništiti. Opet bi mi se takva Istina činila previše apstraktnom kada bi rat donio bombe. Zato mislim da smo prisiljeni stvarati nekakav -izam ili pokret. Možda previše dosađujem no eto, imao sam želju ovo napisati.
    Hvala na ovoj stranici i neka se hereze i dalje šire!
    Čitanje je najopakije ratovanje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *