Prste uvis!

You may also like...

2 Responses

 1. Arpad Virag says:

  Interesantan članak, dopustite mi da dodam dodatnu perspektivu na to koju mi je prenio jedan naš emigrant.

  Naime, srednji prst predsjednice je ne samo signal njenog osobnog samoljublja i podložnosti dotičnoj ideologiji, nego i signal svima na hrvatskoj “desnoj” i “konzervativnoj” sceni gdje se sada nalazi respektabilna i prihvatljiva pozicija za hrvatsku desnicu.

  Kao dobar primjer za to su Republikanci. Svaki dobar i lojalan republikanac danas zna da je Republikanska stranka uvijek bila za to da se afro-amerikancima daje velikodušna socijalna pomoć, da ih se na sudu tretira s posebno olakotnim okolnostima (ili da se uopće na njih ne primjenjuju zakoni vezani uz javni red i mir), da je gay brak standardno ljudsko pravo svakog čovjeka, abortus ne samo pravo nego i pravo koje se treba financirati iz državnog proračuna uvijek i u svakom slučaju, da nevladine udruge tipa SPLC imaju pravo izigravati paralelni sud, da je masovna imigracija blagoslov i prava srć nacije itd itd. Ako netko misli da pretjerujem, slobodno neka mi nađe jednog respektabilnog republikanca koji ne smatra da su svi ovi stavovi tradicionalne konzervativne vrijednosti, i uvijek takve bile, kao što je Istazija uvijek bila u ratu s Oceanijom.

  Još mi je 2014. bilo fascinantno koliko su domaći nacionalisti pušili lik žene koja je svo obrazovanje završila u najmračnijim institucijama željeznog poligona moći u SADu i prvi svoj predsjednički posjet obavila Clinton Foundationu. Sada pak njen srednji prst služi kao gigantski svjetionik koji Balkancima koji žive u mraku signalizira koja je respektabilna pozicija konzervativne javnosti po pitanju abortusa.

  LP

  A.V.

  • Malić says:

   Mislim da uzrok gesti ove sfinge leži prije u kroničnoj otvorenosti kranijalne šupljine intenzivnom propuhu. To ne isključuje, naravno, njezinu ideološku spremu – dapače.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *