O nama

Kali Tribune je namijenjen onima koji osjećaju da žive u specifičnim vremenima. Dakle, ako mislite kako “nema ništa nova pod suncem”, na krivom ste mjestu. U prvom redu zbog toga što se krivo predstavljate. Naime, sasvim sigurno niste kralj Solomon kojem se ova izreka iz biblijske knjige “Propovjednika” pripisuje. Shodno tome, za argumente se ne možete pozvati na Boga s kojim je kralj-mudrac imao običaj razgovarati. A, što mnogi zaboravljaju, ovakve kategoričke tvrdnje, koje su iznimno učestale u svakodnevici, ne mogu se održati bez božje pomoći. Zbog toga one jako malo vrijede.

Ako vas pak nešto neodređeno smeta u svim ovim pričama o napretku i rastu, društvu znanja, tehnološkoj eksploziji i sličnim stvarima, onda ste na pravom mjestu. Jer i mi se tako osjećamo. Kali Tribune za naše vrijeme koristi hinduističku paradigmu Kali-Yuge, epohe kontinuiranog raspadanja svijeta pod vlasti božice smrti i uništenja Kali. U tom smislu vodimo se uvidom kako ništa nije toliko bizarno i suludo, a da ne bi moglo biti stvarnost. Ako na izraze kao što su chemtrails, okultna politika, subliminalne poruke u medijima, sotonizam i slične gledate kao na jezik paranoika i luđaka, neće vam se svidjeti ovaj portal, jer ćete na njih opetovano nailaziti. S druge strane ako mislite da znate što oni stvarno označavaju, neće vam se svidjeti sadržaji koje objavljujemo. Jer mi znamo da to ne znamo i mogli bi i vas u to uvjeriti.

Ako vas zanima ono što leži van fokusa, stanuje u detaljima i ubija u tišini; ako želite prepoznati što ili tko je to, Kali Tribune će se potruditi u tome vam pomoći. Naše teme se zadržavaju u okvirima sociologije, filozofije, novinarstva i kritike medija. Ali pristup je specifičan jer znamo da živimo u pretposljednja vremena. U epohi dakle koja stalno obećava kraj svijeta i svakodnevno ga odlaže. Ne treba biti Solomon da bi se to shvatilo, samo treba pogledati u sebe i zapitati se: “Što mi nedostaje?”

Najbolji način da se postavi pitanje svijetu jest da se osvijesti ono što boli. Ako se to pokaže kao bizarno, ako je to, recimo, slutnja da postoji moć toliko obuhvatna i zla da nas sve želi mrtve, ili da ima nešto radikalno krivo u tome što sam ako volim svoju zemlju, automatski nacionalist, a ako me nije briga za nacionalnu etiketu, automatski njezin izdajica, onda ste na pravom mjestu. Kali Tribune traži odgovore koji su između krajnosti. Jer krajnosti u kojima živimo danas zapravo su održive samo na umjetan način, one nisu stvarnost. Između njih su detalji i ono – ili onaj – što – ili tko – stanjuje u njima. To je fokus ovog portala. Ono što je van fokusa. Vjerovali ili ne, većina nas danas provodi svoje živote tamo.

Za potencijalne suradnike:

  • Kali Tribune je otvoren za suradnju, dakle ako mislite da imate nešto vrijedno objavljivanja, možete to poslati direktno gazdi na mail: branko_mali@yahoo.com;
  • Ne garantiramo da ćemo objaviti vaš tekst, ali svakako ćemo vam odgovoriti;
  • Samo iznimno prenosimo tekstove iz drugih hrvatskih medija;
  • Sve vaše primjedbe, prijedloge, želje i uvrede možete uputiti regularno preko komentara na tekstove;
  • Nemojte se nervirati.

Na koncu, za humoristički odmak od teških tema ne propustite baciti oko na očinski site Kali Tribune, The end blog – blog o početku kraja.

 

Print Friendly, PDF & Email